"אני רוצה רק לוגו" אומרים לי עשרות לקוחות כל הזמן. בעוד שיש המון עסקים שמבינים את החשיבות של מיתוג מקיף וכולל , וכמובן ערוכים לכך תקציבית. יש גם המון עסקים קטנים שאין להם משאבים גדולים להשקיע במיוחד כשמדובר בהתחלה של עסק ובכל זאת הם רוצים לקבל איזשהו בסיס מינימאלי בתקציב קטן שאיתו הם יוכלו לצאת לדרך.
החדשות הטובות הן שלא צריך להשקיע עשרות אלפי שקלים כדי ליצור מיתוג נכון ומדויק לעסק שלכם וכמו שאני תמיד אומרת ללקוחות שלי-כדאי לבנות יסודות ובסיס חזקים וטובים בהתחלה כדי שאחר-כך יהיה אפשר להמשיך לבנות עליהם את כל הבניין.
תמונה מתוך מיתוג לסטודיו לעיצוב פנים
על מה בכל זאת כדאי לשם לב ולשאול לפני שמתחילים תהליך מיתוג.
אסטרטגיה זה כל הסיפור
מיתוג טוב , כזה שילך אתכם שנים יגרום ללקוחות שלכם להתחבר ולהעדיף אתכם בנוי על אסטרטגיה טובה. למעשה שלב האסטרטגיה הוא שלב קריטי וכדאי לכם לבדוק שאתם מקבלים אחת כזו כחלק מתהליך המיתוג. במילים אחרות עוד לפני שניגשים לשלב הביצועי כדאי לתכנן את הדברים: מה הבידול שלכם? מי הקהל יעד שלכם? מהם ערכי המותג אותו אתם רוצים לבנות. אלו רק נקודות חלקיות אותן אתם נדרשים להגדיר בתהליך האסטרטגיה. חלק מההבדלים במחירים של מיתוג טמון בדיוק בשלב זה- יש מעצבים ש"חוסכים" עליו או לא עושים אותו באופן מעמיק מספיק אז כדאי לבדוק מה בדיוק אתם מקבלים.
קבצים פתוחים
מיתוג זה דבר דינאמי ולכן אם בעוד כמה שנים תרצו לערוך שינויים קטנים מבלי לשנות את כל
ה-DNA של המותג שלכם באופן דרמטי, כדאי שיהיה לכם את הקבצים הפתוחים. ישנן כמה גישות לגבי הבעלות על הקבצים הפתוחים (האם הם שייכים לסטודיו או ללקוח?) מבלי להיכנס לדיונים ארוכים בנושא, אומר שבתפיסה שלי קבצי המקור של המיתוג שייכים לגמרי ללקוח, ובכל מקרה כדאי לבדוק את הנושא לפני שמתחילים תהליך מיתוג.
לוגו וקטורי
לוגו וקטורי הוא כזה הבנוי מצורות וקטוריות ובניגוד לפיקסלים שהרזולוציה שלהם מוגבלת בעת שינויים של הגדלה והקטנה, את הלוגו הוקטורי אפשר להגדיל לגודל של שלט חוצות באיילון או להקטין לגודל של סמליל קטן על כרטיס הביקור שלכם והאיכות שלו תמיד תישאר זהה. כיוון שלוגו זה דבר גמיש שאמור להתאים לכל מיני מדיות כדאי לבדוק שהלוגו שאתם מקבלים הוא לוגו וקטורי ולא תמונה שהתחפשה ללוגו.
לוגו וקטורי מתאים לכל גודל
התאמה של קבצים למדיות השונות
"רק לוגו" מורכב מעשרות קבצים שנותנים מענה למדיות שונות ומותאמים במיוחד למדיות אלו אם חשיבה ומקדימה ופיתוח של המעצב.ת
מהו הסמליל שיופיע בתמונת פרופיל ברשתות החברתיות איך נראה ה- favicon שלכם ? האם יש לכם את קבצי הפוזיטיב והנגטיב של הלוגו. מה בדיוק אתם מקבלים והאם זה עונה לצרכים של העסק שלכם.
הסמליל כננגזרת של הלוגו
חוברת מותג
חוברת מותג מהווה מילון בסיס ויש בה את כל האינפורמציה הבסיסית על השפה הגרפית של המותג שלכם, כך שתוכלו להמשיך את השפה שלו גם בעתיד. למשל , אם תבנו אתר בהמשך כדאי לכם לדעת מהם ערכי הצבעים של המותג כדי ליישם אותם גם באתר. או הדמיה איך לעמד את הלוגו שלכם על קופסאות ממותגות, שילוט, באיזה סגנון תמונות ואייקונים להשתמש בפרסומים ברשתות חברתיות. את כל המידע הבסיסי הזה אתם אמורים לקבל יחד עם הקבצים של הלוגו כדי שתהיה לכם את היכולת להמשיך לפתח ולבנות את הנראות הגרפית של המותג.
מיתוג שהוא שלם
ונסיים עם טיפ חשוב ביותר-תמיד תזכרו שהאיכות חשובה יותר מכמות.
אם התקציב שלכם מוגבל אתם לא חייבים לעשות הכל כבר בשלב ההתחלתי: גם לבנות אתר, ברושורים וקטלוגים גם חוברות. אל תלכו שבי אחרי מעצבים שמבטיחים לכם גם וגם וגם במחיר אטרקטיבי. עדיף להתמקד ולבנות בסיס ומיתוג חכם שבנוי על אסטרטגיה מעמיקה ולפתח אותו אח"כ ככל שהעסק שלכם יגדל ויתפתח.
Comments